Blåbärsmums….

Smör, socker, choklad och blåbär. Det kan ju inte bli annat än gott tillsammans! Så idag bakade vi blåbärsbullar med vitchoklad. Mycket goda blev de. Lite kletiga att göra och både köksbänk, barn och kläder bär nu lila fläckar. Tipset är att inte göra fina snurror utan rulla degen på gammalt hederligt vis, som när man gör kanelbullar. Chokladkrämen otroligt fin och slät och skulle nog vara ljuvligt god att klicka över färska jordgubbar eller hallon!

Blåbärsbullar ca 30-40 st ugn 220 grader

Degen;

150 gram smör

5 dl mjölk

1.25 dl socker

1 pkt jäst

1 ägg

1 tsk kardemumma

1 tsk vaniljsocker

ca 1,5 l mjöl

Fyllning;

75 gram rumstempererat smör

0,5 dl socker

100 gram vitchoklad

1 tsk vaniljsocker

ca 200 gram blåbär

Börja med degen. Smält smör och slå på mjölken, värm tills ca 38 grader. Smula ner jästen i bakbunken tillsammans med socker, vanilj, kardemumma och ägg. Slå på mjölkblandningen och rör tills jäst och socker löst upp sig. Arbeta sedan in allt mjöl tills degen blir smidig. Låt jäsa i ca 30 minuter under duk.

Vispa smör och båda sockersorterna fluffigt. Smält chokladen i vattenbad och häll den sedan under omrörning i smörblandningen. Vispa sedan så att du får en smidig kräm. Om den känns lite för lös och rinnig, ställ in den en stund i kylen.

Kavla ut degen och bred på chokladkrämen, strössla sedan på blåbären. Rulla ihop och skär i lagom stora( i ditt tycke) bitar. Låt bullarna jäsa i ca30-40 minuter. Pensla med ägg och strössla på något gott om du vill. In i ugn ca 10 -15 min. Klara att njutas av!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng