Barley Water, en läskande Lemonad

Visst låter det läskande: Barley Water! Mer läskande än att säga korngrynsvatten. Men det är väldigt gott, helst nu om vi ska få behålla den här ljuvliga värmen. Koka lemonaden och förvara sedan i flaskor i kylen, servera sedan med mycket is och ev lite mynta. Urgott!

Dessutom en väldigt bra måltidsdryck då den är bra för matsmältningen.

Barley Water. Ca 5 liter

2,5 dl korngryn
4 dl socker
5 renskrubbade citroner
5 liter vatten

Börja med att skrubba citronerna under hett vatten. Lägg korngrynen i en stor bunke på över 5 liter. Häll på sockret och riv sedan över skalet från citronerna och pressa sedan över citronsaften. Koka upp vattnet och slå det över grynen. Låt stå i ett dygn och sila sedan av och häll på rena flaskor. Mums!

Receptet går givetvis att halvera eller dubbla….

Slurp!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng