Baka, baka! Jag och min lilla kaka….

 

Vi har bakat nu igen! Vi älskar ju choklad och den här gången gjorde vi browniemuffins. Supergoda och enkla att göra, så klart! Li-Ming tyckte dock att smeten var godast, så när middagen var avklarad och muffinsen färdig gräddade var hon proppmätt, orkade ens inte ta ett litet smakprov. Jag däremot tog en hel och sen en till bara för att vara riktigt säker på ett de blev som de skulle! Jag är helnöjd, hoppas ni oxå blir det!

Härligt kladdiga muffins ca 15 st ugn 180 grader

175 gram smör

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

0,5 dl sirap

1,5 dl kakao

1 nypa salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

200 gram choklad av valfri sort ( vi använde; dajm, toblerone och 70% choklad)

Vispa smör, socker och vanilj vitt och fluffigt. Tillsätt sirap och kakao och vispa ihop. Knäck i äggen ett och ett under omrörning. Blanda i mjölet och saltet. Grovhacka chokladen och blanda även i den. Skeda upp i lämpliga formar, gärna lite hårdare muffinsformar. (De blir ganska kladdiga och är lättast att äta med sked) Grädda i ca 15 min. Låt svalna något innan ni serverar dem.

Näst intill oemotståndliga!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng