April,April….

Vad kan vad godare än en het tomatsoppa i April, när snön faller och det haglar om vartannat?

Första gången jag gjorde den här soppan var på hemkunskapen i sjunde klass…alltså väldigt, väldigt längesedan. Vi fick härja fritt i köket och använda vilka ingredienser vi ville. Inte för att budgeten var så stor. Inget kött, skaldjur eller fisk fanns att tillgå. Vegetarisk utbud, således. Och varsin soppa skulle vi laga.

Vill minnas att jag då hade morötter och champinjoner i också. Nu har jag begränsat mig ytterligare. Det är få ingredienser, men soppan smakar väldigt gott, med råstekt potatis och mycket vitlök.

Jojjos tomatsoppa.

2 port

ca 3 potatisar

2 vitlöksklyftor

1/2 röd chili

smör

1 msk socker

1/2 pressad citron

1 tetra passerad tomat

1 msk italiensk kalvfond ( eller annan sort)

salt och peppar

västerbottenost

Skala och skiva potatisen. Skala vitlöken och finhacka chilin. Stek potatisen i smöret och pressa över vitlöken, ha också i chilin. Sockra det hela och pressa över citronen. Slå sedan på tomaten och fonden. Låt koka i ca tio minuter. Smaka av med salt och peppar. Jag tycker det är gott om potatisen är något al dente och bjuder lite tuggmotstånd. Tärna osten och lägg i botten på tallriken innan du slår över den heta soppan.

Färdig på 15 snabba!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng