70-tals revival…

Mammas bästa bjudrecept alla kategorier; Fredagsfavoriten, kallades den. Kanske någon känner igen den? Fläskfilé, flödeost, banan och jordnötter. För visst var det så på 70 och 80-talet att det var lite nytt och modernt med frukt och nötter i maten? Och gott föralldel, jag tycker det iallafall. Men inte alla gillar tanken på varm banan eller mango i maten, så därför kommer nu ”fredagsfavoriten” i en 2011-tappning. ( går givetvis alldeles utmärkt att ha i banan och nötter också). Varför min mamma tyckte så mycket om att göra den här rätten, förutom att den smakar fantastikt, är att den går att förbereda dagen, kvällen innan, sånär som på såsen. Plus att den passar så bra att laga till ett större sällskap, till vardag eller fest!

Måndagsfavoriten ca 8 pers ugn 200 grader

ca 1,2 kg fläskfilé ( eller kyckling)

2 röda paprikor

ca 10-15 champinjoner

1 rödlök

1 ask philadelphiaost, paprika/lök

5 dl matlagningsgrädde

3 msk kalvfond

curry

salt och peppar

Skiva köttet i ca 2 cm tjocka skivor och krydda med salt, peppar och curry. Låt köttet ligga och ”dra” sig lite medan nu kvartar champinjonerna, skivar löken och tärnar parikan. Smörstek sedan köttet ca 1-2 minpå varje sida, lägg sedan i ugnsfastform. Stek sedan grönsakerna, salta, peppra och krydda även dem med curry. Lägg sedan grönsaksblandningen ovanpå köttet. (hit kan du förbereda). Vispa sedan ut osten i grädden, börja med lite  grädde och rör ut och spä på allt eftersom, så såsen blir klumpfri. Häll i fonden  och rör i 1 msk curry. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över köttet och sätt in i ugnen i ca 20.30 min. Ris och en fräsch sallad är gott till! 

Hopp mor Annika!!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng