Inlägget gjort

Flygande Jakob på Helenas vis med Svenska Kvarngryn

Flygande Jakob på Helenas vis med Svenska Kvarngryn

Just Flygande Jakob har jag en märklig hatkärlek till. Tror den kommer från skoltiden då denna rätt faktiskt var oerhört osmaklig på alla sätt. I vuxen tid har jag valt bort den om det finns alternativ, men de gångerna jag ändå ätit det har det vart helt okej.

Därför var det med lite blandade känslor när Helena presenterade sin idé att göra sin variant på  till Frebaco, och använda deras Svenska Kvarngryner.

Men återigen visade det sig att hon har sjukt bra ideér, och att vi blev mer än nöjda av att smaka på maten efter att filmandet var avklarat.

Flygande Jakob på Helenas vis med Svenska Kvarngryn

Hela receptet på Flygande Jakob hittar ni här:
http://www.frebaco.se/2017/02/02/var-egen-flygande-jakob/

Över lag är jag skeptisk till alla recept som innehåller kyckling, när jag äter ute dvs. Jag tror det bottnar sig i alla de gånger man fått en torr kycklingfilé och en osmaklig sås + överkokt  ris på nån sylta.

Helena får alltid till sina recept på Kyckling så jag blir nöjd och glad, såklart. Men hon hittar även en touch som känna lyxig och unik för det mesta. Det är sånt där som jag blir imponerad över, och hon tycker allt känns så självklart bara.

Inlägget gjort

Helenas Italienska kotletter med krämiga parmesangryn

Helenas Italienska kotletter med krämiga parmesangryn

Ett recept på Italienska kotletter med krämiga parmesangryn av och med Helena Lindblad.

Det här mina vänner. Det är kärlek på allvar det!
Jag har en måhända konstig förkärlek till just kotletter, en produkt som jag tycker är både god, enkel och billig att laga till. Alltså på den tiden då jag själv lagade mat då och då. 😉 Numera blir man ju mest serverad den ena läckerheten efter den andra.

Smör och olja i pannan, salt, peppar och oregano på köttet. Vips!
Sen lite Crème fraiche och Parmesan. Och Tomat och Mozarella.
Till ett magiskt Svenskt Matvete

Ja ni hör ju själv. Det här går inte av för hackor!

Kika på filmen och låt er inspireras!

Hela receptet på Helenas Italienska kotletter med krämiga parmesangryn hittar ni här hos vår kund Frebaco Kvarn:
http://www.frebaco.se/2017/02/01/italienska-kotletter-med-kramiga-parmesangryn

Filmen är producerad av oss på Couvert samt Squidpop Produktion under vintern 2016 / 2017 och allt är filmat hemma i vårt kök.

Gillar du som jag fläskkött och kanske klassikern Fläsk med lök så kan du kika här på ett annat mycket trevligt och enkelt recept!

Inlägget gjort

Gryta på Renskav med Kantarellgryn

Gryta på Renskav med Kantarellgryn

Ett recept av och med Helena Lindblad.

Förväxla inte det här grytan på Renskav med Kantarellgryn med något du stött på i skolan, på den skitiga vägkrogen eller liknande. Det här är mums på riktigt det!

Renskav, Matgryner, smörstekta Kantareller, fräscha grönsaker och härliga Kvarngryner. Toppat med lite Dijon-senap. Ni hör ju själva! 🙂

Hela receptet på Renskavsgrytan med Kantarellgryn hittar ni här:
http://www.frebaco.se/2017/01/12/renskavsgryta-med-kantarellgryn

Även denna film är skapad av Squidpop Produktion och produktionen är gjord hemma i Falun, i vårt kök.

Kunden är Frebaco Kvarn. Ett förbaskat fint företag faktiskt, som förutom sin nötfria produktion även har ett klimatsmart sortiment på både Svenska Matgryner, Ekologisk Müsli, samt frukostflingor.

Men!
I kväll ska jag äta Tacopaprikan.. Det du!

Inlägget gjort

BBQ wok med örtaioli på Helenas vis

Helenas BBQ wok med örtaioli

Ett recept av och med Helena Lindblad.

Allt med benämningen BBQ får i alla fall mig att bli lite extra hungrig. Helenas BBQ wok med örtaioli som vi gjorde film på till Frebaco Kvarn är en BBQ-rätt med extra allt kanske man skulle kunna säga.

Karré och Svenska Matgryner. En kombination som jag ätit många gånger innan jag fick äran att leva tillsammans med en duktig kock. När jag lagade mina middagar på karré och Matvete så kokade jag Matvetet med en buljongtärning och stekte köttet med smör, kryddade med salt och peppar och använde skyn som blev kvar i pannan som sås.

Detta är lite mer sofistikerat såklart, men mycket enkelt. Och gudomligt gott!

Hela receptet på Helenas BBQ wok med örtaioli hittar du här: http://www.frebaco.se/2017/01/12/bbq-wok-med-ortaioli

Detta recept filmades av Squidpop Production i vårt enkla kök i en hyreslägenhet i Falun vintern 2016 / 2017. Om jag inte missminner mig så tar detta ca 20 minuter att sno ihop, och vem som helst klarar av det.

Fler inspirations-filmer hittar du här.
Och glöm inte att kika in i vår matblogg där det nu finns över 200 härliga recept!

Svenska Matgryner då. Vad är det som gör dem så goda och nyttiga?
Främst så beror det på att de innehåller inga konstiga tillsatser. Råvaran växer på Västgötaslätten, man håller inte på med en massa märklig besprutning och sånt. Sen innehåller Matgryner massor med nytta fibrer och är oerhört proteinrika.

Det gör att du känner dig mätt mycket längre än om du till exempel äter Ris, Pasta eller Potatis. Och du slipper få i dig exempelvis Arsenik som ju finns i Ris.

Sen är det en klimatsmart produkt, vilket känns otroligt bra!

Win win!

Inlägget gjort

En otroligt läcker Gulaschsoppa på Älgfärs

Gulaschsoppa på Älgfärs

Ett recept av och med Helena Lindblad.

‘Inget är så gott som en vällagad varm soppa sägs det.
Jag kan absolut hålla med, och nu efter att ha testat denna läckra Gulaschsoppa på Älgfärs som Helena lagade till på film för Frebaco Kvarn under hösten 2016 så har jag hittat en ny favorit bland soppor.

Återigen en härlig blandning av Svenska Matgryner och köttfärs, ungefär som Taco-Paprikan jag skrivit om innan alltså. Och även här funkar det fint att använda vegetarisk färs om man så vill!

Kummin, Enbär & Chili ger ordentligt med smak till rätten.

Hela receptet på Gulaschsoppa på Älgfärs hittar ni här: http://www.frebaco.se/2016/12/06/gulaschsoppa-pa-algfars-2

Just Matvete från Frebaco Kvarn är extremt gott och enkelt att tillaga. Tänk på att inte krångla till det så hittar du garanterat ditt eget trick för att nå den konsistens och smak du tycker bäst om.
En buljongtärning och aningen kortare koktid än förpackningen säger brukar bli toppen!

Är du osäker så funkar det jättebra att följa anvisningarna på förpackningen såklart. 🙂